Naamloos-1.jpg
 

Varkenshouderij Heijderhoeve werkt op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu, welzijn en kwaliteit samen met veel andere schakels in de keten. Denk hierbij aan dierenartsen, diervoederbedrijven, transporteurs en slachterijen. Wij staan borg voor een goede gezondheid van onze dieren en houden ons aan de normen op het gebied van diervriendelijkheid en milieubewustzijn. Niet voor niets volgen wij een strikt hygiëneprotocol en zijn wij IKB (Integrale Ketenbeheersing) gecertificeerd. 


Kwaliteitsvarkensvlees 
We streven ernaar om leverancier te zijn van hoogstaand en kwaliteitsvarkensvlees, met een verfijnde smaak. Deze kwaliteit en smaak waarborgen wij door een uitgebalanceerde voedersamenstelling, maar ook door ons prachtige Duroc ras. Ons varkensvlees is onderscheidend in de markt en zorgt voor een hogere toegevoegde waarde voor consument én alle schakels in de keten. Wij staan dicht bij onze afnemer, dat is onze kracht wat zich vertaalt in kwaliteitsvlees.

IKB gecertificeerd: voedselveiligheid, dierwelzijn en diergezondheid gegarandeerd
Varkenshouders die IKB gecertificeerd zijn, kunnen hiermee aantonen dat zij bedrijfsprocessen zo ingericht hebben dat voedselveiligheid, dierwelzijn en diergezondheid gegarandeerd zijn. Wij zijn daarom maar wat trots op dit certificaat en doen er alles aan om dit certificaat te behouden. Dat kost ons ook geen moeite, wij werken immers niet anders. 

Voor elke schakel in onze keten zijn IKB-normen vastgesteld. Bedrijven die volgens de IKB-Varkensregeling zijn gecertificeerd, worden gecontroleerd op het werken volgens deze normen. Dit doet een onafhankelijk en onpartijdige instelling, het Centraal College van Deskundigen (CCvD) IKB Varken. Zij controleren bijvoorbeeld bedrijfsvoering, huisvesting en stalsystemen, diervoeding, medicijngebruik, diergezondheid, aan- en afvoer van dieren, transport, productveiligheid en hygiëne.

Wij vinden het belangrijk om IKB gecertificeerd te zijn, omdat we hierdoor afnemers en eindgebruikers kwaliteitsvarkensvlees kunnen garanderen. 

Populairste stukje vlees van Nederland
Varkensvlees is het meest populaire stukje vlees in Nederland. Van een mooie handgeknoopte rollade tot een speklap of een sappige karbonade, heerlijke  achterhammen, bacon of patés. Varkensvlees is gemakkelijk te bereiden en erg populair op de barbecue. De varkens die in Nederland worden gefokt, sluiten vrijwel volledig aan bij de wensen die een consument stelt: mals vlees, weinig vet en lekker van smaak. Ieder ras heeft specifieke eigenschappen met betrekking tot groeisnelheid en de kwaliteit van het vlees. Maar het ras heeft, naast voeding en geslacht, ook invloed op het vleesaroma. Het aroma van varkensvlees bestaat uit een veelvoud van componenten die voor het grootste deel pas gevormd worden bij het verhitten van het vlees.

 

 
 

Over varkensvlees
Varkensvlees is het meest populaire stukje vlees in Nederland. Van een mooie handgeknoopte rollade tot een speklap of een sappige karbonade. In heerlijke  achterhammen, bacon en paté’s. Het vlees is relatief gemakkelijk te bereiden en is erg populair op de barbecue. De varkens die in Nederland worden gefokt sluiten vrijwel volledig aan bij de wensen die een consument stelt. Mals vlees, weinig vet en lekker van smaak. Ieder ras heeft specifieke eigenschappen met betrekking tot de snelheid van groeien en de vleeskwaliteit. Varkensvlees is geschikt voor alle mogelijke vormen van bereiding. Bakken, braden, grillen, stoven, koken, trekken, maar ook roerbakken of wokken en op de barbecue is het heel smakelijk. Werk bij het bereiden van vlees zo schoon mogelijk. Was vooral de handen goed na vers vlees aangeraakt te hebben om kruisbesmetting* te voorkomen. Zorg dat varkensvlees net gaar is, dat is het lekkerst.

De smaak
Het vleesaroma bestaat uit een veelvoud van componenten die voor het overgrote deel pas gevormd worden bij het verhitten van vlees. Vet bevat echter ook precurors waaruit tijdens verhitting smaakmakende verbindingen ontstaan.Ze gaan dus tijdens de verhitting van de vetfase over naar het magere vlees.De eventuele vetranden horen dus niet verwijderd te worden voor de bereiding van het vlees. Als men het vet niet wil opeten, dan kan dat het beste verwijderd worden nadat het vlees is klaargemaakt. Diersoort, ras, geslacht en voeding kunnen het vleesaroma beïnvloeden.

 

Meer informatie: www.vlees.nl